Розміщення реклами тут - +380 (98) 607 99 77

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви
У кожної закарпатської господині ця свякова різдвяна страва особлива. У матеріалі зібрано півдесятка таких рецептів.

Традиційна пшенична кутя

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Один із найпопулярніших рецептів складається усього з чотирьох інгредієнтів: пшениці, маку, горішків і меду. Горіхи, до речі, теж можна використовувати різні. Найбільше смакують до куті волоські горіхи та ліщина.

Пшеницю відварюємо, очищуємо від оболонки, щоб залишилося лише чисте ядро. Мак запарюємо і залишаємо на деякий час, далі проціджуємо і товчемо. Горішки дрібно нарізаємо. Всі інгредієнти змішуємо, додаємо меду - кутя готова!

Кутя із сухофруктами

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Кутя із сухофруктами – дуже схожа на попередній варіант, але сюди ще додають сухофрукти за смаком. Найчастіше – родзинки, але також можна додавати курагу, чорнослив або й усе разом.

Рисова, пшоняна або перлова кутя

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Ще один цікавий варіант приготування різдвяної куті – замінити пшеницю: наприклад, рисом, пшоняною або перловою крупою. Така кутя виходить світлішою на вигляд. Крупу потрібно попередньо відварити, промити і охолодити. Додати за смаком мед, горіхи, сухофрукти.

Рідка кутя з узваром

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Кутя з узваром – варіант для любителів більш рідкої страви. До такої куті можна додавати не лише сухофрукти, а й свіжі, дрібно нарізані яблука – це додасть їй більш насиченого смаку. Така кутя за консистенцією часто буває схожа більше не на кашу, а на суп.

Яскрава "екзотична" кутя

Кутя по-закарпатськи: топ-5 варіантів приготування традиційної різдвяної страви


Останні кілька років, переважно серед молоді, набуває популярності рецепт екзотичної куті – з використанням сушених ананасів, бананів, кокосу тощо. Готують її переважно з рисовою крупою та мигдалем, і використовують підфарбовані сухофрукти – так кутя виходить дуже яскравою та різнобарвною.

Джерело: 0312  ​




ІНШІ НОВИНИ

Коментарі

Інформаційне повідомлення
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.

Чи правильно чинять матусі, які відводять застуджену дитину до дитячого садка? Хтось погодиться, вважаючи, що таким чином у малюка зміцнюється імунітет, а хтось упевнений: застуду краще пересидіти вдома, щоб уникнути ускладнень.   Як повідомляє портал Сlutch, відомий дитячий педіатр Євген Комаровський вирішив розставити всі крапки над "і". "Я багато разів про це писав, але ще раз хочу повторити, тому що це питання ключове: організм дитини при правильній допомозі з боку батьків справляється з ГРВІ самостійно, практично без ліків. Все, що потрібно, - це теплий одяг, прохолодне вологе повітря, рясне пиття. Список ліків в більшості випадків обмежений трьома позиціями: засіб для пероральної регідратації, сольові краплі в ніс і іноді - жарознижуючі засоби (парацетамол та ібупрофен).  Якщо при лікуванні ми не виходимо за рамки цього списку, то тоді відвідувати садок і можна, і потрібно. Якщо ж кожне ГРВІ - це привід призначити безліч ліків, якщо кожне ГРВІ закінчується ускладненнями, які